HOE VITAAL IS JOUW BEDRIJF?

Het begrijp 'vitaliteit' hoor je steeds vaker.

Vitaliteit draait om Levenslust.

"Bedrijven die niets doen aan het versterken van de vitaliteit van hun medewerkers, krijgen het vroeg of laat voor de kiezen" volgens hoogleraar Vitaliteitsmanagement Tinka van Vuuren." Vitaliteit is meer dan de afwezigheid van ziekte."

 

"Vitaliteit is meer dan lichamelijk fit zijn en niet hetzelfde als gezond zijn en geen ongezonde leefgewoonten hebben als roken, te weinig beweging hebben, te vet eten en te veel drinken. Vitaliteit is volgens mij een combinatie van energie en motivatie" (Bron: Open Universiteit/Oratie Tinka van Vuuren).

Veel omschrijvingen van vitaliteit verwijzen naar de woordstam vita, dat ‘leven’ betekent

zoals in levenskracht, levendigheid, levenslust en levensenergie.

 

Vita = Leven

​Vitaliteit staat voor energiek, veerkrachtig, fit en onvermoeibaar door kunnen werken met een groot doorzettingsvermogen (Schaufeli en Bakker, 2007). Vitaliteit zit in het actieve en positieve kwadrant van Warr’s Wiel

van geluk. Vitale mensen stralen. Ze ogen, volgens Diehl en Stoffelsen (2007), opgewekt, krijgen dingen schijnbaar moeiteloos voor elkaar, hebben nagenoeg geen klachten, herstellen snel en hebben ’s avonds nog energie voor tien. (Bron: Open Universiteit/Oratie Tinka van Vuuren).

Vitale en gelukkige medewerkers zorgen voor een gezonde organisatie. Het zijn betere medewerkers, presteren beter, zijn gelukkiger, energieker en productiever in hun werk.  Een gezonde medewerker die minder vaak ziek is kost ook minder. Een verzuimdag kost gemiddeld Eur 250,-. Het is zeker de moeite waard om een gezonde leefstijl bij uw medewerkers te stimuleren, zeker als dit een lang verzuim of burn-out kan voorkomen (Bron: ArboUnie). In het eerste kwartaal van 2020 werd in de industrie met 6,7 % het meest verzuimd. Gevolgd door de zorg, met 6,6 %. Sinds het tweede kwartaal van 2017 is de zorg de bedrijfstak met het hoogste ziekteverzuim. Ook daarvoor al was het percentage ziekmeldingen in de zorg bovengemiddeld hoog (Bron: CBS).

Vitale medewerkers zorgen voor een gezonde organisatie. Wie wil dit nu niet? Wat levert vitaliteit en vitale medewerkers nu concreet op? En hoe kun je testen of je medewerkers vitaal zijn? En heeft dit ook een positief effect op je organisatie? Deze vijf redenen geven je antwoord:

1.  Lager ziekteverzuim

2. Minder verloop in personeel

3. Aantrekkelijke werkgever

4. Medewerkers zijn meer betrokken

5. Medewerkers zijn productiever, socialer en werken beter samen

(Bron: hrnavigator.nl)